FashionUp.ro

miercuri, 7 noiembrie 2012

Eu si balsamul de buze

      Relatia mea cu balsamul de buze este veche si in acelasi timp noua. Prima data am folosit un strugurel cand eram prin scoala generala, apoi in liceu am descoperit gloss-ul, si strugurelul a ramas uitat intr-un colt (colt al sufletului :D). In general nu am probleme cu buzele,  foarte rar le simt uscate. Insa prin facultate am inceput sa fiu fan rujuri, iar rujurile se stie ca usuca buzele intr-un mod extrem (nu toate, ce-i drept) si am inceput  sa-l caut pe vechiul meu prieten balsamul de buze, alias strugurelul (in unele cercuri i se mai zice si 'Doctor kiss').
    Si asa am inceput sa testez diverse lip balm-uri, incepand cu Avon (deh..buget de student), Garnier, Nivea, etc.
    In prezent detin 4 produse speciale pentru hidratarea buzelor. Cel mai smecher si de departe cel mai bun balsam de buze incercat de mine este Vaseline lip therapy cu aroma de trandafir si ulei de migdale.

 
Aceasta minune a costat doar o lira ( 5,5 lei), miroase divin ( a trandafir de dulceata), este foarte spornic - are 20 grame, in conditiile in care un balsam de buze are in jur de 4 grame. Si cel mai important lucru HIDRATEAZA, si cand spun asta credeti-ma ca o face la superlativ. Daca ma dau acum cu balsam in 1-2 ore buzele sunt superhidratate, nu e necesar sa ma dau de 3-4 ori sa-si revina, sa astept pana dimineata sa vad un efect. Un mic inconvenient este ambalajul , trebuie sa bagi gheruta inauntru insa ma spal pe maini inainte de a baga degetul sa fiu sigura ca nu bag si bacterii. Nota 10 !
Ingrediente: petrolatum, rosa damascena flower oil, prunus amygdalus dulcis oil, aroma, linalool, CI 73360, CI 77891. Made in Norway.
    Al doilea balsam care imi place mult este Madre Bees Organic Vanilla Lip Balm. Acesta este cea mai recenta achizitie in materie de ingrijirea buzelor, comandat de pe iHerb (v-am povestit AICI) cu numai 0,33$ /4,25 grame ( aproximativ 1 leu) este un balsam cu ingrediente organice ce isi face bine treaba. Hidrateaza destul de bine, miroase ok (mi-ar fi placut sa miroasa mai mult a vanilie) , iar pretul este derizoriu. Merita incercat! Nota 9 din 10 (i-as fi dat 10 daca mirosea mai mult a vanilie)
Ingredinte: extra virgin olive oil*, beeswax*, flavour*, hemp seed oil*, non GMO vitamin E. *ORGANIC . Made in USA.
Al treilea balsam este Himalaya Lip Balm, acesta este extra forjat ( imi cer scuze pentru poza, ambalajul este cam deteriorat) l-am folosit de i-au sarit fulgii, mai are putin si va trece intr-o lume mai buna. Acest balsam costa in jur de 8 lei si are 10 grame, hidrateaza bine, miroase placut, ambalaj practic,  per total sunt multumita de el. Nota 9/10.
Ingrediente: carrot seed oil, castor oil, coconut oil, sweet indrajao, wheat germ. Made in India.
    Al patrulea balsam este Nivea Soothe&Protect , si acest balsam a fost foarte folosit desi nu este atat de bun ca cele de mai sus. Hidrateaza si nu prea, adica trebuie sa te dai de 3-4 ori ca sa iti hidrateze buzele bine. Daca ma dau seara cu el, dimineata am buzele un pic mai hidratate insa tot necesita ingrijire si in niciun caz nu pot folosi ruj in dimineata respectiva, pe cand cu celelalte nu am aceasta problema. Costa in jur de 12 lei si are 4,8 grame. Ii dau nota 7 spre 8 ( asta pentru ca are SPF 12). Am si varianta pentru vara Nivea Sun Protect SPF 30, care este o mare porcarie, imi albeste buzele de zici ca-s mortaciune (ca sa nu mai zic ca de hidratat/catifelat nu poate fi vorba). Am incercat sa aplic un ruj/gloss peste insa nu-l acopar tot mumie sunt.

Fetelor voi ce balsamuri/strugurele folositi?


2 comentarii:

  1. Hei :)
    De unde iti cumperi Vaseline lip therapy?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Anonim! L-am cumparat din Scotia insa am auzit caci vor aduce si in Romania produse Vaseline, nu se stie cand insa asa se anunta.

      Ștergere