FashionUp.ro

duminică, 23 decembrie 2012

ING BANK - una calda, una rece

    Incep aceasta postare prin a-mi cere scuze pentru absenta de pe blog, insa am avut o perioada incarcata si in urmatoarea postare voi detalia acest lucru.
   Acum sa revenim la subiectul acestui articol, ING Bank  - o banca cu care am avut atat experiente frumoase cat si mai putin frumoase.
   Sa detaliem: pe la inceputul facultatii mi-am facut card la ei - ING Card Student - primul meu cont deschis la o banca. Nu am avut probleme pana anul acesta, ba chiar mi se parea o banca foarte serioasa. Pe la inceputul anului imi expira cardul si evident m-am dus sa-l schimb. Cardul era emis in Constanta insa intre timp imi schimbasem orasul de domiciliu in Dr.Tr.Severin ( practic,doar in acte ramanand adresa veche). Ei bine, m-am dus la banca sa demarez demersurile pentru schimbarea cardului, un lung sir de drumuri care nu aveau sa se termine asa repede. Ma gandeam ca merg semnez niste acte, predau cardul vechi si peste ceva timp ma intorc sa ridic cardul cel nou. Ei bine nu a fost chiar asa.
   Primul drum: dau peste un incompetent care saracu nu stia de creierii lui ( nu stiu cum a ajuns sa lucreze acolo) : "Aaa, vreti sa va schimbati cardul?...pfff" , bulversat si pierdut in spatiu ma pune sa semnez actele pentru emiterea unui nou card, imi explica ca trebuie sa vin peste doua saptamani sa-l ridic, intre timp putand folosi cardul cel vechi desi expira.
   Peste doua saptamani revin, dau peste acelasi individ (nu ma mai tine minte, desi traficul clientilor este destul de mic, Tr.Severin fiind un orasel micut), ii explic ca am venit acum juma' de luna , cauta in calculator cateva minute, apoi merge in spate, intreaba de card dupa care revine spunandu-mi sa vin in 3 zile ca atunci sigur e gata. Revin peste 3 zile, ii explic din nou cine sunt si ce vreau (traiasca memoria de furnica) si pierdut in spatiu intreaba colegele care dau din umeri, si-mi spune ca o sa-l primesc cu siguranta intr-o saptamana. Vin din nou la banca, de data asta dupa 3 saptamani sa fiu sigura ca de data asta chiar voi intra in posesia cardului. Surpriza : de data asta a venit cardul, insa...insa exista o mica problema: PIN-ul nu il ridic de la banca ci imi va veni prin Posta. Ei bine, de aici incepe calvarul: trece o saptamana, trec doua ..PIN-ul se lasa asteptat. Deja ma plictisesc de atatea drumuri si vreau sa abandonez "proiectul cardul ING", zic sa mai fac totusi un drum poate totusi se rezolva de data asta.Ma duc din nou la banca insa individul nu mai era asa ca merg la o doamna. Ce credeti ca-mi zice tipa? "Cred ca s-a facut o greseala, PIN-ul s-a trimis la adresa din buletin si nu la adresa unde locuiti acum"  Imi vine sa-mi iau campii, si imi pierd si ultima umbra de rabdare, frate am precizat de 10 ori ca vreau sa primesc PIN-ul la adresa din Severin si u ce faci?
  Tipa isi cere scuze desi nu e vina ei, si imi spune ca de data asta o sa-mi trimita alt PIN la adresa unde locuiesc si in 3 zile o sa-l am in cutia postala,  dupa o saptamana intradevar l-am primit.
  Dupa aceasta experienta am depus o plangere la filiala din Bucuresti, mi se pare de neconceput sa fac 100 de drumuri pentru un amarat de card, pana la urma e si interesul lor sa ma aiba de client , daca nu ma vrei poate ma vrea alta banca.
  Primesc raspuns de la Bucuresti in care isi cer scuze si peste o saptamana ma suna curierul sa-mi aduca un pachet. Mirata stiind ca nu am comandat nimic merg totusi sa ma intalnesc cu tipul de la curierat. Primesc o sticla de vin ambalata intr-o cutie de lemn pe care scrie Wine Princess insotita de un cardulet in care isi cer scuze pentru inconvenientele create. Un gest foarte frumos care denota ca au un Customer Care bine pus la punct. M-am bucurat si le-am trimis un mail in care le-am multumit pentru gest. Intamplarea aceasta avut loc la inceputul anului acesta. De atunci pana in prezent am tot avut drumuri la banca si nu l-am mai vazut pe acel individ , cred ca l-au dat afara. Imi pare rau de el ca era tinerel si la inceput de drum insa asa incompetenta rar mi-a fost dat sa vad.
  Vara aceasta am mers din nou la ING BANK, de data aceasta in Constanta (zona Delfinariu) merg cu tatal meu pentru a se informa cu privire la deschiderea unui cont de economii. Dupa ce ne-a turuit o tanti (mai mult mamaie) toate comisioanele si conditiile deschiderii unui cont de acest gen, stam si calculam , ne dam seama ca dupa 1 an suma va scadea in loc sa creasca datorita celor 15 000 de comisioane. Deci ne-am lasat pagubasi si am renuntat la aceasta idee.
  Ca tot suntem la acest subiect, nu pot sa nu va zic o intamplare a unei colege: fata si-a strans si ea niste banuti si la indemnul tatalui s-a dus si i-a bagat la BRD. A bagat 2200 lei in septembrie si in luna mai s-a dus sa-i scoata , cand ce sa vezi? Mai avea in cont fix 1980 lei, sa-i cada fata si nu altceva. Nu vroia sa scoata mai mult decat a bagat, dar macar cei 2 200 lei sa ii ia inapoi.Nu pot sa va spun cat i-a injurat. Stiam ca cei de la BRD au cele mai mari comisioane insa ce fac ei e jaf la drumul mare.Se pare caci comisionul de administrare a contului e mai mare decat dobanda.Urat din partea lor, feriti-va de BRD cat puteti.
  Sa revenim la ING, v-am spus de sticla de vin si bucuria care mi-au facut-o insa ce credeti ca mi s-a intamplat zilele acestea?
  Am efectuat mai multe tranzactii , majoritatea fiind cumparari produse de pe diverse site-uri si mi-au ramas in cont vreo 60 si ceva de lei. Verific contul acum 3 zile vad ca am 55 lei ,nu dau importanta (ma gandesc ca s-a oprit vreun comision mai tarziu), ieri intru din nou cu HomeBank-ul si vad ca mai am 50 lei. Ma uit la tranzactii sa vad cum se justifica banii disparuti insa acolo nu apare nimic. Le scriu o reclamatie pe internet, ma suna un tip si ii explic in detaliu ce s-a intamplat, el ma ia cu vrajeala " sa vedem ce tranzactii s-au facut in noiembrie " ... no shit ...mie zilele astea mi s-a intamplat furaciunea. Incerc sa duc munca de lamurire cu el, el insista ca nu erau 60 de lei ci 50 in cont, intr-un final zice ca va investiga si va reveni cu un telefon.
  Astazi mai pe seara zic totusi sa-mi incarc creditul daca tot mai am 50 lei in cont, insa shock shock shock...intru in cont si ghici cati banuti mai am? 17 lei....sa-mi cada fata si altceva nu. Adica de ieri pana azi mi-au mai disparut 33 lei. Ma uit in istoric tranzactii, nu-mi apare nicio justificare pentru disparitia banilor. Ok, nu e o suma mare, insa sunt banutii mei si nu mi se pare corect sa-mi dispara asa..ca si cum n-ar fi fost. Pe pariu ca daca ii sun imi zic din nou ca 17 lei aveam in cont. Sunt curioasa daca maine voi mai avea macar 1 leu. Ce fac cei de la ING BANK mi se pare super nesimtire si super furaciune, stiam ca bancile din Romania sunt mai ceva decat camatarii, dar totusi...asa sa te fure pe fata mi se pare de toata jena.

RUSINE ING BANK, RUSINE!

Un comentariu:

  1. Si eu am avut cont la ING, numai probleme am avut in final mi-am inchis contul. Credeam ca sunt seriosi insa m-am inselat.

    RăspundețiȘtergere