FashionUp.ro

duminică, 21 octombrie 2012

Vizita in Timisoara

    Vineri dimineata am pornit la drum pentru a vizita Timisoara, am tot tranzitat-o de nenumarate ori insa nu reusisem sa o vizitez 'la picior'. De fiecare data cand veneam in Timisoara eram pe fuga si nu stiam cum sa rezolv una si alta, incat nu imi mai ramanea timp sa o si vizitez. Astfel am stabilit cu mister D ca vineri sa mergem sa o vizitam.
    Daca tot aveam timp la dispozitie mi-am facut si o programare la salonul Plus Jolie al Pasagerei (pentru cine nu stie cine e Pasagera, intrati aici , are un blog absolut minunat). Initial am vrut un tuns si o sedinta de consultanta cosmetica, mai ales ca era ultima zi in care sedinta de consultanta era gratuita. Insa dupa indelungi discutii cu mister D, am hotarat sa-mi fac doar tuns deoarece nu ar fi avut rabdare sa astepte 2 - 3 ore.
    Am ajuns la salon la ora 14,05 am asteptat in jur de 10 minute pana am intrat la spalat. Salonul este foarte dragut si curat, personalul amabil ( am fost intrebata daca doresc o cafea sau un pahar cu apa), m-a tuns Diana, o fata blonda frumusica foc si cu lipici la oameni, cu o freza nonconformista , parul ingrijit ( am oroare de hair-stylisti ce au parul ars,neingrijit). Mi-a tuns varfurile, mi-a facut un bretonel in scari, l-a filat si mi-a ridicat treptele de la spate deoarece nu mai aveam volum. Imi place cum a iesit si am stabilit sa revin peste 2 luni sa-mi fac un decapaj si sa ma vopsesc ( sunt saten inchis si vreau sa ma fac un ciocolatiu deschis), mi-a lasat nr. de tel, totul in regula.Toata treaba a durat aproape o ora. Inainte sa plec a venit si Corina, arata altfel decat in poza de pe blog si initial nu stiam sigur daca e ea sau nu. O stiam blonda cu o tunsoare bob iar acum e roscata cu parul tuns scurt smecheresc.Nu am avut curaj sa intru in vorba cu ea :D
 
  Dupa ce am terminat cu tunsul ne-am indreptat spre centru pentru a bantui orasul, insa ce sa vezi? dupa 30-40 min noi tot mai cautam loc de parcare, desi toate parcarile sunt cu plata nu am gasit nici macar un amarat de loc. Rupti de foame pe la 4 fara ceva am ajuns la Iulius Mall, am mancat ceva , am facut niscaia cumparaturi apoi am luat un taxi si am pornit spre centru, deh...doar asta era principalul motiv al vizitei.
  Ajunsa in Piata Victoriei am inceput sa ma simt ca peste in apa, am inceput sa fac poze si sa admir pe rand fiecare cladire, fantana arteziana, porumbei. Eram ceva de genul: 'wow, ce arhitectura are cladirea asta, wow ce frumos e, wow ma simt ca in Viena' , mister D care a locuit in Timisoara pe timpul facultatii nu era impresionat de nimic si deja zicea ca exagerez, insa eu crescuta in Constanta , unde toata lumea vorbeste de Timisoara mai ceva ca de Paris, eram in extaz. In Piata Revolutiei mi-a placut cel mai mult, mi se pare atat de occidentala si diferita, chiar te simti ca in strainatate.
   Un alt lucru pe care l-a remarcat ochiul meu critic a fost .....frumusetea timisorencelor, sunt foarte cochete,elegante, ingrijite si sofisticate. Majoritatea pe tocuri, machiate si puse la 4 ace ( accentul este putin ciudat, vorbesc domol si prelungesc cuvintele). Nu spun ca in Constanta nu sunt ingrijite fetele, insa aici totul e la superlativ. In Turnu Severin (unde locuiesc momentan) femeile sunt destul de sleampate si neingrijite, rar vezi fete dragute si ingrijite (pe care le banuiesc ca nu-s de aici). Chiar si prietenii din Cta care m-au vizitat in Tr. Severin au remarcat lucrul asta: "Ba, da pe aici nu vezi o fata cat de cat normala, uratele foc oltencele' . Nu spun ca au dreptate deoarece Oltenia e mare si cu siguranta gasesti si fete frumusele, insa cu siguranta nu in Mehedinti.
  Una peste alta mi-a placut mult in Timisoara, am ramas impresionata de frumusetea orasului ( mai putin de strazile pline de gropi si lipsa locurilor de parcare) si m-as intoarce cu placere.












4 comentarii:

  1. Frumoasa descriere ai facut; si eu iubesc Timisoara, am facut facultatea acolo si acolo mi-am cunosccut si actualul sot.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Anonim! Multumesc pentru compliment, intradevar este un oras foarte frumos cu oameni deosebiti.

      Ștergere
  2. Chiar imi place articolul...eu sunt din Timisoara si mie de exemplu imi plac mult mai mult aradencele...imi par mult mai stilate,mai elegante decat timisorencele...parca ele sunt mult mai pe gustul meu.

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna Dorina! Din pacate nu am vizitat Aradul, doar l-am tranzitat mergand spre Nadlac. Avem multe femei frumoase, ingrijite in toata Romania insa unele orase sunt adevarate surse de eleganta, rafinament si frumusete, iar Timisoara este unul dintre aceste orase. Iti multumesc pentru comentariu!

    RăspundețiȘtergere