FashionUp.ro

joi, 28 martie 2013

2B - Bucuresti si Busteni

Salutare fetelor!

    Am absentat in ultimul timp, rusine sa-mi fie! In urma cu doua saptamani am plecat intr-o micuta vacanta si de cand m-am intors tot incerc sa ma mobilizez insa cu greu imi iese, nu trece zi sa nu ma uit la poze - mintea mea e inca acolo.
   Acum 2 saptamani, fix pe vremea asta am pornit la drum cu gandul de a sta o zi in Bucuresti si doua-trei in Busteni, planuri multe si marete dupa cum urmeaza: vizitat Muzeul Grigore Antipa, o raita la Muzeul Taranului Roman, o plimbare in Cismigiu, vizitat Centrul Vechi.
   Din pacate vremea nu a tinut deloc cu noi, am ajuns la 7 dimineata in Bucuresti si ne-a lovit un frigalau de zile mari si un vant de ziceai ca a venit tsunami (nu exagerez deloc, 15 martie a fost o zi foarte nasoala din p.d.v al vremii...cel putin in Buc). Am incercat sa ne plimbam si sa uitam de vreme insa dupa 20 min eram inghetati bine si am hotarat sa ne refugiem intr-o cafenea.
   
                                           Soare cu dinti de ce ma minti?







 Planurile de acasa nu s-au potrivit cu vremea asa ca am lalait-o prin Centrul Vechi, apoi prin Unirii pana spre dupa-amiaza cand am hotarat sa ne indreptam spre munte. 

                                                 Destinatie: Busteni


    Cand am ajuns erau  -5 grade si ningea ca in povesti, mai frumos nici nu se putea. Pe tot parcursul sederii in Busteni a nins in fiecare noapte insa ziua era soare si frumos, parca vremea incerca sa ma rasplateasca stiind ce vreme urata am suportat cu o zi in urma. Turisti putini insa veseli ( cei din pensiunea unde ne-am cazat..chiar mult prea veseli, pe deasupra si cu talente artistice), statiunea linistita, oameni calzi si primitori, oraselul curat si ingrijit, partia putin trista din cauza stratului subtire de zapada, schiori fericiti ca inca isi pot practica sportul preferat, atmosfera placuta, vin fiert, mancarica buna, relaxare si odihna. Acestea sunt cuvintele ce au caracterizat cele doua zile petrecute la munte, am scapat de agitatie, zgomot, stres si banal. Am vizitat si Sinaia cu al ei castel Peles, forfota si agitatie mare - multi straini captivati de frumusetea si maretia castelului, ghizi cam plictisiti si scumpi la vorba, comercianti ambulanti ce stricau peisajul si atmosfera, vreme superba...sa lasam pozele sa vorbeasca.

                                                             partia Kalinderu

                                          vedere spre partie, de langa pensiune

                                                  vedere spre crucea Caraiman

                                                              castelul Peles

                                         Peles - intrarea spre curtea interioara

                                                     
            A fost frumos dar mai vreau. Next destination: "Mica Viena". Cum se incalzeste vreau neaparat sa vizitez din nou Timisoara (da, despre ea este vorba), mi-e dor de ea si sper sa ne revedem cat mai repede. Marea Viena e si ea in sufletul meu insa mai are de asteptat...sa speram ca nu prea mult.

Sunt foarte curioasa ce oras/regiune/tara v-ati dori sa vizitati anul acesta sau care este orasul preferat din Romania, asadar astept sa ma delectez cu raspunsurile voastre! 

V-am salutat!

8 comentarii:

  1. cum ti s a parut Bucurestiul?
    eu as vrea sa ajung la Cluj, la Sighisoara, pe la munte, prin Maramures...deci lista e lunga, sa vedem si cand

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bucurestiul imi place si nu-mi place, un oras al contrastelor. Imi place agitatia, ma incanta posibilitatile de distractie si shopping, nu-mi place traficul care este infernal, nu-mi place mizeria (nu vreau sa exagerez dar cred ca e cel mai mizerabil oras din Romania, cel putin la periferie e absolut oripilant). Un alt lucru pe care l-am remarcat este faptul ca oamenii sunt foarte crispati,ingandurati,tristi (in metrou rar vezi vreo grimasa sau un zambet) fata de Constanta,Timisoara unde lumea este mai zambitoare mai joviala, mai detasata. Lucru asta l-am remarcat de fiecare data cand am ajuns in Buc. Eu una nu mi-as dori sa locuiesc in Buc, in schimb ma incanta foarte tare ideea de a locui cate 1-2 luni in Brasov, Cluj-Napoca, Iasi si Sibiu.

      Ștergere
    2. In Maramures imi doresc si eu sa ajung, e singura regiune pe care nu am vizitat-o fiind relativ cea mai indepartata de casa. Daca ajungi pe acolo sa faci cat mai multe poze, sa ne bucuram si noi de ele. Iti doresc sa ajungi cat mai repede si sa vizitezi tot ce ti-ai propus.

      Ștergere
    3. da, e murdar, traficul e oribil, nici pe trotuar nu ai pe unde merge daramite pe strada, si lumea e incruntata rau. dar cu toate astea imi place :)ma mir si eu :))))

      Ștergere
  2. Superb ! Maine noapte plec si eu la Bucuresti dupa rochia de mireasa ! Imi pare rau ca nu voi prinde o vreme prea frumoasa sa fac o plimbare prin parc :(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu siguranta vei avea de unde alege, timp si rabdare sa ai (si bani :D ).Poate vei avea noroc de vreme mai buna, o plimbare scurta prin Cismigiu sau Centrul Vechi n-as refuza nici la -10 grade. Mult succes la gasirea rochitei perfecte!

      Ștergere
  3. Te rog zi-mi si mie unde te-ai cazat in Busteni ca peste 2 saptamani ajung si eu pe acolo si m-ar interesa cazare la o pensiune. Multumesc anticipat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vila Caprioara, o pensiune cocheta, curata si linistita. Un minus este faptul ca nu am primit restul (2 zile de cazare = 180 lei, cei 20 lei i-au ramas bacsis patroanei, de fapt si i-a facut ea cadou) asadar imi pemit un sfat: bani ficsi ca restul nu-l mai vezi.

      Ștergere