FashionUp.ro

sâmbătă, 16 februarie 2013

Valantine's Day - fuse,fuse si se duse


    De la bun inceput va spun ca pentru mine aceasta sarbatoare nu are o importanta prea mare, sunt o persoana neconventionala si daca n-am chef sa tin nu stiu ce sarbatoare inventata de americani, nu o tin si cu asta basta. I-am spus prietenului meu sa nu-i treaca prin gand sa-mi ia vreun cadou ca nu vreau sa sarbatorim nimic, a spus ca a inteles. Dar cum de la "a spune" la "a face" e doar pas, bineinteles ca una a spus si alta a facut.
  Ieri dimineata m-am trezit tarziu, pe la ora 10 (deh..noaptea m-am uitat pe pereti, din cauza gripei,febrei & co de abia am adormit) iar cand m-am trezit nu era nimeni in casa. La 10 minute dupa ce m-am trezit vine intra al meu pe usa cu un cadouas: doua cutii de bomboane, un buchet de crini, un ghivechi de zambile, un ceai Lipton (favoritul meu) si o carte ce mi-o doream de ceva timp (m-am prins de ce ma tot intreba cu cateva saptamani in urma despre carti).

Ei bine, nu pot spune ca m-am suparat ca doar imi plac cadourile insa daca iti spun ca nu sarbatorim nimic pai asa sa fie.


  Cu alesul florilor e o intreaga polologhie: mie nu-mi plac trandafirii cumparati din florarii (aruncati cu rosii in mine, dar asa e), toti arata la fel iar buba cea mai mare este ca nu au miros iar  pentru mine florile care nu miros nu se numesc flori. Al meu prieten la prima intalnire bineinteles ca mi-a luat trandafiri (wrong choice) de rusine si bun simt nu am zis nimic sa nu cumva sa stric momentul (si cu un zambet de Mona Lisa: "vai da' ce frumosi sunt"),la a doua intalnire tot trandafiri (la fel am tacut sa nu par fitoasa si nesimtita). Dupa ce relatia noastra a capatat putina maturitate si deja nu mai suportam trandafirii rosii-visinii i-am zis: "n-ar fi mai bine sa-mi iei crini? ca parca tin mai mult" :D, el: "dar nu-ti plac trandafirii?" , eu: "nu prea, stii eu m-am nascut primavara imi plac mai mult florile care miros", el: "pai si de ce nu ai zis nimic pana acum?", eu: "ei....."
  Florile mele preferate sunt lacramioarele, mi se par cele mai suave si delicate flori cu cel mai divin miros de pe pamant, insa accept cu placere si narcise,zambile,ghiocei,crini. Nu va zic cum al meu cauta lacramioare pe 6 decembrie . bineinteles ca nu a gasit, dar macar mi-a adus crini.

   Dar sa revenim la ziua de 14 februarie, mai spre dupa-amiaza il vad pe D agitandu-se , in cateva minute suna la usa un curier ii da un pachetel, eu: "ce e in pachet?" , el: "un portofel, ca tot ti s-a rupt cel vechi", desfac repede pachetul si cand colo vad o cutie de telefon, desfac cutia si vad minunatia: un telefonas alb LG 7.


  La mine un telefon trebuie sa aiba 3 mari calitati:
-sa fie rezistent la socuri (am doua maini stangi si mereu trebuie sa-l culeg de pe jos);
- sa ma tina bateria o vesnicie;
-sa aiba jocuri misto;
Vechiul meu telefon,Nokia C3 a indeplinit cu succes aceste 3 conditii, l-am scapat si de la etajul 2 si mai mult de o zgarietura nu a avut, este made in Romania domle'.Il am de 2 ani si D tot imi zicea: "ia-ti si tu un telefon mai finut, ca asta s-a demodat, arata jalnic, i-a trecut timpul", eu: "hai draga ca n-are nimic, merge, bateria ma tine 4-5 zile, de o zgarietura n-a murit nimeni, cu banii de la un telefon imi iau 2-3 perechi de pantofi/botine" si cam astea erau discutiile noastre in ultimul an. Si tot ca el a iesit.
   Ei bine, deja ma simteam prost. Eu nu ii luasem nimic ca doar asa ne-am inteles si ca sa imi spal rusinea ii ivit la o cina la Taverna Sarbului (ca tot e fan plescavita) dar in seara urmatoare adica pe 15, nu de alta dar pe 14 am stat in pat mai toata ziua, cu febra la purtator si nu-mi ardea de ieseli.
    Vine seara cu pricina, in jur de 18,30 suntem la Taverna pe malul Dunarii, intram in restaurant, doar o masa ocupata care s-a eliberat la vreo 10 minute. Yuhuuu.....nu mai era nimeni, tot restaurantul pentru noi (destul de ciudat, avand in vedere ca e vineri - sfarsit de saptamana, adica am fost lunea,martea si mai bine de jumate de restaurant era ocupat), eu: "cam ciudat, vineri si restaurantul gol". D: "poate au avut aseara ceva organizat si acum lumea se odihneste".
    Am trecut peste acest detaliu, am comandat amandoi plescavita cu salata de iarna, insa big surprise: plescavita avea un gust ciudatel (nu de alta dar am tot mancat acest fel de mancare si mereu avea acelasi gust), dupa ce am inghitit prima bucatica mi-a ramas in gura o slaiala, un fel de grasime ca sa nu mai zic ca mirosea naspa rau. Ii zic lui D ca mi se pare ciudat gustul, el imi confirma acelasi lucru, dupa care am ajuns si la o concluzie: era facuta din carne de oaie ( in mod normal se face din carne de vita, deasemenea in meniu scrie ca e facuta din carne de vita), mi-a trecut pofta instant si nu m-am mai atins de ea (urasc carnea de oaie si de capra). Intre timp au inceput sa soseasca diverse persoane cu flori si pungi de cadouri, insa toti mergeau la etaj (probabil era vreo aniversare). Am uschit-o de acolo repejor si am luat calea unui alt restaurant unde ne-am intalnit cu un prieten; din vorba in vorba i-am povestit intamplarea iar replica lui "ba, da voi nu ati vazut la RTS (post local TV) ca acum o saptamana  le-au gasit carne stricata, produse expirate si depozitate pe jos, si multe alte nereguli?" noi: "wtf????". Deci acesta este motivul pentru care batea vantul pe acolo, au vazut oamenii stirea si au taiat de pe lista celebrul restaurant.
  Aiurea moment, avea renume bun insa se pare ca s-au jucat cu focul si s-au ars (ca de obicei noi aflam ultimii).

    Hai ca m-am lungit, de la Valentine's Day am ajuns sa fac recenzie la restaurant TS. Oricum daca dati vreodata prin Dr.Tr.Severin ocoliti Taverna Sarbului. Am mancat si in Constanta la ei si parca acolo servirea e mult mai buna( in Severin TS e celebra pentru ospatarii aroganti si lipsiti de maniere) si mancarea la fel.

Sper ca voi ati avut parte de un Valentine's Day frumos!

Daca ati avut rabdare sa cititi tot articolul va multumesc, si imi cer scuze daca am fost incoerenta insa e aproape 4 dimineata si eu somn tot nu am.

V-am pupat!

2 comentarii:

  1. asa i cand nu mai scrii o sapatamana :) nici eu nu s cu Valentine, si anul asta am scapat ca al meu e plecat, dar n as zice nu la niste lacramioare! narcise! lalele!liliac!!!! ador florile de primavara.
    cu telefonul fix asa sunt si eu - sa tina frate. unu l am scapat in cada :D unul mi l au furat. si nu mai suport touch screenu, unde s caramizile cu taste de altadata...
    nasol moment, cu mancarea, eu nici n-as fi platit o in locul vostru - sa vina dl ospatar si daca el poate s o manance s o plateasca el

    RăspundețiȘtergere
  2. Cei mai castigati de pe urma sarbatorii Valentine sunt comerciantii :D, ai avut noroc anul asta, dar nu se stie ce surpriza te asteapta cand s-o intoarce :) In ceea ce privesc telefoanele iti dau dreptate, astea cu touch screen sunt foarte sensibile si daca n-ai grija cu ele tre' sa le schimbi des, eu raman fanul celor vechi. Iar la capitolul restaurante as putea scrie in fiecare zi cate o recenzie, in acest mirific oras serviciile sunt la cel mai jos nivel posibil (din pacate). Tu esti o norocoasa din acest punct de vedere, ai de unde sa alegi :)

    RăspundețiȘtergere