FashionUp.ro

miercuri, 27 februarie 2013

Comanda iHerb


Salutare omenire! (adica voi, cei 3 cititori ai mei :D)

    Ei bine, am ramas restanta cu cateva articole despre ultimele comenzi de pe iHerb , inca de la inceput va spun ca sunt comenzi venite de cel putin o luna (lenea e cucoana mare), dupa cum puteti vedea si in poze unele produse sunt consumate asadar le voi face si cate un mic review ca tot le-am folosit si mi-am format o opinie despre ele.

Primul produs si favoritul meu din toata comanda, este :

                                 
 1. Indulcitor natural STEVIA - 8,49 $  ( luat la reducere, acum vad ca este 9,91 $ )

     De aproape 6 luni incerc sa nu mai consum zahar si produse ce contin zahar (recunosc am mai calcat stramb pe alocuri insa sunt pe drumul cel bun), astfel am supravietuit cu xylitol si stevia sub forma de pastilute. Xylitolul e 76 lei kilogramul si se consuma foarte repede, deci nu e o varianta prea ieftina astfel am ajuns la stevie: prima data sub forma de pastilute  ce imi lasau un gust amarui in gura (la fel ca zaharina). Am tot citit la Georgia despre stevia lichida si am intrebat-o daca e amara fiind patita cu pastilele, mi-a spus ca nu e deloc astfel am ajuns sa achizitionez varianta lichida a steviei. 
   Pe langa faptul ca da un gust foarte bun ceaiului/cafelei este si foarte spornica, o folosesc zilnic de mai bine de o luna si de abia s-a consumat un sfert. Este recomandat ca la o cana de ceai sa se foloseasca 7 picaturi (are si pipeta) insa eu cum sunt disperata dupa dulce pun dublu, adica 14 picaturi. Imi place mult si o voi recumpara.



2. Sare roz de Himalaya - 3,24 $
   Putina lume stie ca sarea de bucatarie, cea alba (rafinata si extra rafinata) este nesanatoasa, mai ales consumata in exces (de multe ori m-am contrazis cu diverse persoane ce cred cu tarie ca trebuie sa consumam cat mai multa sare ca doar are Iod :))). Sarea rafinata creste tensiunea arteriala, favorizeaza aparitia bolilor cardiovasculare si a osteoporozei, tulburari metalobice,etc.
  Eu recunosc ca nu imi place gustul sarat, pun foarte putina sare in mancare (uneori deloc) insa al meu prieten mananca foarte sarat si la el m-am gandit cand am cumparat aceasta sare. Mereu avem discutii pe tema asta, incerc sa-l conving sa manance mai putin sarat. Partea proasta este ca nu sarea propriu zisa ne subrezeste sanatatea ci alimentele cu un continut ridicat de sare: mezeluri, conserve, paine, mancaruri semipreparate, supe instant, alimente ce se consuma zilnic.
  Ganditi-va ca un adult trebuie sa consume maxim 5 grame de sare pe zi.  In conditiile in care o bagheta de paine 350 gr contine cel putin 2,5 grame de sare, o supa instant la 100 ml contine 9-11 grame de sare, 100 grame mezel contine 2 grame sare, o conserva - 3 grame/cutie....mai venim si noi sa punem sare peste mancare = dezastru. Asta incerc sa le explic oamenilor din jurul meu ca majoritatea alimentelor contin clorura de sodiu (sare) si daca mai venim si noi sa saram mancarea deja depasim cu mult cantitatea necesara pentru organism.
   Daca tot nu l-am putut convinge pe prieten sa manance mai putin sarat am zis macar sa foloseasca o sare sanatoasa, si am ales sarea roz de Himalaya. Ii place si am observat caci consuma o cantitate mai mica, zice el ca da un gust foarte bun mancarii si e diferita de sarea normala, ca sa nu mai zic ca-i place culoarea. 
  Nu pot sa nu amintesc cateva beneficii ale acestei minunatii :
- contine 84 dintre cele 92 minerale de care are nevoie organismul pentru a functiona normal, iar proportia acestora este perfect adaptata la nevoile metabolismului uman; 
- cristalele de sare de Himalaya intervin activ in procesul de digestie si faciliteaza o mai buna absortie a nutrientilor in intestin;
- este complet lipsita de metale grele, elemente radioactive, aditivi sau chimicale;
- imbunatateste functiile sistemului respirator si regleaza tensiunea arteriala;
- contine calciu care este foarte bine absorbit la nivelul oaselor;
- previne aparitia calculilor biliari si renali;
- mentine un nivel optim de apa in organism, esential pentru buna functionare a proceselor metabolice si pentru activarea mai multor organe;
- mineralele din aceasta sare previn crampele musculare, mentin un nivel optim al zaharului in sange si imbunatateste starea de sanatate a sistemului vascular;
- efecte curative, energizante, revigorante si de detoxifiere.
       Daca nu v-am convins sa schimbati sarea si sa consumati o cantitate mai mica ganditi-va la silueta: mai toate persoanele ce mananca foarte sarat sunt grasute (scuze..adica pufoase).

3. Balsam de buze Madre Bees cu aroma de rodie - 0,85$
 La prima comanda mi-am ales acelasi balsam insa cu aroma de vanilie, mi-a placut mult si am zis ca trebuie sa-l am si pe cel cu aroma de rodie. Pentru nevoile mele este perfect, hidrateaza exact cat trebuie unde mai pui ca miroase de innebunesti, e preferatul meu. L-am forjat rau , cred ca nu va apuca luna aprilie.

4. Sampon anti-matreata Pure & Basic - 6,14 $
     Acest sampon l-am achizitionat pentru al meu prieten ce are o dermatita seboreica de toata frumusetea. Singurele sampoane care il scapa de aceasta problema sunt Nizoral si Selsun Blue, cum foloseste orice alt sampon in afara de acestea imediat ii reapare matreata, parul se ingrasa, apar mancarimile si cojitele. In incercarea de a gasi o varianta mai ieftina pentru costisitorul Nizoral ( 60 ml - 40 lei)  am zis sa incerce acest sampon ce are ca ingredient activ acidul salicilic 2%. Din pacate   nu ii foloseste prea mult, in sensul ca mancarimile si cojitele sunt la locul lor, singurul efect este diminuarea matretii. Asa ca foloseste o data Nizoral si o data acest sampon , in aceasta formula ii este bine.
  Acest sampon este potrivit pentru matreata insa pentru probleme mai grave precum dermatita, nu.
L-am folosit si eu o data, de curiozitate ca tot mirosea toata baia a rozmarin dupa ce era folosit, si am constat ca este prea puternic pentru mine.

5. Limonada fara zahar Now Foods - 2,95 $  (vad ca acum este 3,14 $)
Au gust bun insa nu extraordinar, prefer limonada facuta din apa+lamaie+stevia sau miere. Nu-mi pare rau ca le-am luat insa nu sunt cine stie ce, parca sunt prea concentrate.


6. Suplimente nutritive:
  Gingko Biloba - 6,05 $ le-am prins la reducere, acum vad ca s-au facut 7,69$
                   Coenzima Q10 cu absorbtie rapida - 11,65$ , luate tot la reducere, acum costa 12,95$

  Gingo Biloba l-am luat deoarece am o problema cu circulatia periferica, de cand ma stiu am mainile si picioarele reci, indiferent daca e iarna sau vara. Deasemenea se spune ca ajuta si la imbunatatirea memoriei, acum sa vedem...
  Eu sunt mai sceptica in ceea ce privesc suplimentele, singurele suplimente ingurgitate de-a lungul vremii au fost niste pastilute Eurovita - Par si Unghii, prin liceu cand am facut cateva experimente pe podoaba capilara (din bruneta m-am facut blonda, si in cateva luni am ramas cu 3 fire de par in cap) . 
   Vad ca sunt la mare moda suplimentele , stiu persoane care iau si cate 10-15 /zi   si ma cam ingrozeste ideea de a lua cantitati atat de mari (mai ales cand nu ai nevoie si nu consulti un medic in prealabil) din pacate nimeni nu pomeneste de efectele adverse.
  Una peste alta am 4-5 saptamani de cand iau zilnic gingko (iau o capsula pe zi) si intradevar are efect, simt ca circulatia s-a imbunatatit considerabil.
 O alta chestie interesanta este ca de cand iau gingko beau foarte multa apa, dupa ce inghit pastila ma apuca o sete teribila. Eu care nu beam mai mult de 2 pahare de apa/zi, acum beau cel putin 2 litri. Intr-o zi am uitat sa o iau si am observat ca senzatia de sete a disparut, deci e de la gingko.
  Coenzima Q10 inca nu m-am apucat sa iau deoarece astept niste capsule cu ulei de peste, capsule ce le-am comandat acum vreo 3 saptamani si inca nu au aparut (vreau sa le iau impreuna), o sa dezvolt subiectul cand voi incepe "tratamentul".


7. Ulei de jojoba Now Foods  -  11,46 $ 
    Este un ulei uscat potrivit pentru orice tip de ten, mai este numit si "aurul pielii". Inainte de a comanda acest produs am mai avut o sticluta de ulei de jojoba insa mai mica, cumparata de la noi (nu e nicio diferenta intre ele).  Imi place mult acest ulei, il folosesc in nenumarate feluri: 
- in loc de crema de noapte: fiind un ulei uscat, dimineata ma trezesc cu tenul matifiat, hidratat si catifelat. Este singurul ulei care nu imi blocheaza porii, de obicei uleiurile sunt vascoase, intra greu in piele si confera o senzatie uleioasa insa nu si acesta. Imi place mult sa-l folosesc si dupa gomaj;
- in loc de demachiant - aplic cateva picaturi in palme, masez fata, apoi sterg rezidurile cu o discheta demachianta. Pentru demachierea ochilor aplic uleiul direct pe discheta si las cateva secunde discheta lipita de ochi, apoi demachiez;
- in loc de balsam de buze - hidrateaza si catifeleaza atat de bine incat merge folosit si ca balsam (o picatura este de ajuns pentru ambele buze);
- ca masca de par - il aplic pe varfuri inainte cu 2-3 ore de a spala parul, rezultatul: un par foarte catifelat, moale si niste varfuri hidratate.
- ca si crema de corp - l-am aplicat pe decolteu, sani si in zona abdomenului unde am niste vergeturi. Hidrateaza foarte bine piele si o lasa catifelata;
- pentru hranirea cuticulelor - pentru cuticule folosesc frecvent untul de cacao, uleiul de ricin si cel de migdale dulci insa si acest ulei este potrivit pentru hranirea si hidratarea cuticulelor. Recunosc l-am utilizat o singura data in acest scop, mi se pare prea pretios pentru a-l irosi pe cuticule.
  Se poate utiliza in foarte multe feluri, combinat cu alte uleiuri sau folosit individual in functie de modul in care doriti sa-l folositi, merita pana la ultimul leut.


    Ca si cadou am primit aceasta periuta de dinti pentru calatorii si acest pliculet de ceai caruia nu am apucat sa-i fac poza deoarece l-am baut.


Aceasta a fost una dintre comenzi, in cursul zilei de astazi voi mai posta un articol cu alte produse comandate de pe iHerb.


  Daca doriti sa faceti o comanda iherb puteti folosi codul meu de reducere WCS385 (sau orice alt cod de pe net) pentru prima comanda beneficiati de reducere 10$ (daca comanda depaseste 40$) sau 5$ (daca comanda este intre 1$ si 40$).


Ce parere aveti despre iHerb?  Ce produse v-au placut?



6 comentarii:

  1. Gingko biloba iau de 2 ani si pe termen lung chiar imbunatateste memoria, cu circulatia nu am probleme insa eu ma inteleg bine cu aceste suplimente, parca am si mai multa energie. Mi se par convenabile la pret pe iherb, eu le iau de la plafar si dau 20 lei pe 60 capsule, deci dublu insa nu vreau sa ma complic cu comenzi din afara. Felicitari pentru articol, chiar nu stiam despre uleiul de jojoba.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ioana, desi aveam idei preconcepute despre suplimente trebuie sa recunosc ca unele chiar ajuta, precum gingko la care se vad imediat rezultatele (cel putin in cazul meu), iar combinat cu o alimentatie ssanatoasa efectele sunt mult mai bine. Ms pentru apreciere!

      Ștergere
  2. 3 si buni, da? te rog frumos.
    buna ideea aia cu indulcitorul, si eu incerc sa consum cat mai putin zahar și ala numai de tresie, semi brut.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 3 si de calitate :) , aici ai dreptate.
      Nu am incercat inca zaharul de trestie, suna interesant; de altfel nici nu am vazut prin hipermaket-uri asa ceva. Observ ca e la mare moda zaharul brun care de fapt e zahar colorat, multa lume se pacaleste crezand ca e sanatos.
      Nota 10 pentru u, ma bucur ca folosesti un zahar sanatos!

      Ștergere
  3. Am aparut si eu, cititorul nr. 3 :))
    Chiar mi-a prins bine postarea asta ca si sursa de inspiratie, tocmai ma pregatesc si eu de o comanda. Cred ca pun si sarea, de mult imi doream sa incerc sarea roz de Himalaya. Nici eu nu prea folosesc sare, iar cand chiar pun, aleg sarea de mare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ms Coconut ca te-ai aratat, sa stie domle' lumea ca nu mint chiar am 3 cititori :)))
      Sarea de Himalaya chiar are gust bun, e sanatoasa si spornica, unde mai pui ca e si roz :)
      Sarea de mare e mult mai sanatoasa decat cea rafinata, si mai este cea mare la sac ( de pun gospodinele la muraturi), e inchisa la culoare - si asta e sanatoasa ca nu este rafinata, practic asa e ea din salina.
      Ma bucur ca sunt o sursa se inspiratie, astazi mai fac o postare despre inca doua comenzi iherb..so keep an eye on !

      Ștergere