FashionUp.ro

luni, 24 decembrie 2012

Urari de Craciun, colinde si sms-uri

  
  Mai este foarte putin timp si vine mosu'. Ei bine, deja au inceput sa curga urarile,sms-urile si colindele. In mod normal nu ma omor dupa sms-urile preluate de pe internet,  imi plac mai mult cele 3-4 cuvinte simple, spuse din suflet sau si mai bine un telefon. Insa in acest an am gasit cateva "colinde" chiar funny,  bune de trimis unor destinatari cu simtul umorului bine dezvoltat. Ce-i drept, daca mamei  ii trimit niste sms-uri personalizate , compuse 100% de mine, prietenilor le-am trimis niste sms-uri amuzante:


" Buna ziua, eu sunt Mosu', Cel cu nasu' un pic cam rosu,
Si-am venit prin telefon, Nu pe usa sau pe horn,
Cu urari de fericire, Sanatate si iubire!
Craciun Fericit!"



"Pe la geamuri cad stelute, iar pe foc sunt sarmalute, iar bradul e la locul lui, Mosul e la treaba lui, sa iti fie tie bine, acum si in anul care vine."


"L-am vazut urcand pe cos, cu tupeul lui de Mos. Si in sac avea de toate: bani, noroc si sanatate. Sigur vine si la voi, fiindca e trimis de noi. Craciun Fericit si La Multi Ani!"


"Daca Mos Craciun nu vine, il retin, este cu mine. Stam la barfe, bem un vin, poate chiar "il si combin". Mosule cu barba sura, ce mirosi a bautura, patu-i cald, l-am pregatit, ti-a fost frig, esti obosit? Tu, de daruri n-ai primit, nu esti rau, stai linistit! Dar de cand este la mine, a uitat de tot de tine..."


"Mos Craciun cu suflet bun, Sa va aduca in Ajun, Carduri VISA Diamant, Carnavaluri pe la Rio, brazilience-n custodie. Haide, gata cu VISAtul, S-a mai ars si cozonacul!"


"Ma adresez pe aceasta cale membriilor familiei, prieteniilor si cunoscutilor! Va informez ca sunt dispus(a) ca incepand de azi sa primesc cadouri pentru a evita aglomeratia din ultimul moment! Accept bani numerar sau cecuri, bijuterii, parfumuri fine, haine de marca, autoturisme si chiar apartamente. Craciun Fericit!"


"Ho ho ho... Ati vazut un ren maro? Sau un spiridus in bleu? S-aveti Mos gustos, bogat, An Nou de invidiat, sanatate, La Multi Ani (si-o caruta de bani)!!!"



Si "colindul" care mi-a placut cel mai mult, fiind cel mai reprezentativ si adevarat:
"Sarbatorile au sosit,
Bradul l-am impodobit,
Si in graba cea mai mare
SMS-uri... baga tare!

Rude, prieteni si amici,
Pe toti ii SMS-uiti,
Uitand cum era odata,
Cand umblam din poarta-n poarta.

Puneti mana si sunati!
Pe net nu mai cautati,
SMS-uri vechi, banale,
Si mereu impersonale...

Eu va pup si va iubesc,
Toate bune va doresc,
Promit sa va sun mereu,
Am minute, nu e greu!"



Acestea fiind spuse, va urez "Sarbatori Fericite" , un Craciun plin de bucurii, belsug, surprize si lucruri frumoase !





duminică, 23 decembrie 2012

ING BANK - una calda, una rece

    Incep aceasta postare prin a-mi cere scuze pentru absenta de pe blog, insa am avut o perioada incarcata si in urmatoarea postare voi detalia acest lucru.
   Acum sa revenim la subiectul acestui articol, ING Bank  - o banca cu care am avut atat experiente frumoase cat si mai putin frumoase.
   Sa detaliem: pe la inceputul facultatii mi-am facut card la ei - ING Card Student - primul meu cont deschis la o banca. Nu am avut probleme pana anul acesta, ba chiar mi se parea o banca foarte serioasa. Pe la inceputul anului imi expira cardul si evident m-am dus sa-l schimb. Cardul era emis in Constanta insa intre timp imi schimbasem orasul de domiciliu in Dr.Tr.Severin ( practic,doar in acte ramanand adresa veche). Ei bine, m-am dus la banca sa demarez demersurile pentru schimbarea cardului, un lung sir de drumuri care nu aveau sa se termine asa repede. Ma gandeam ca merg semnez niste acte, predau cardul vechi si peste ceva timp ma intorc sa ridic cardul cel nou. Ei bine nu a fost chiar asa.
   Primul drum: dau peste un incompetent care saracu nu stia de creierii lui ( nu stiu cum a ajuns sa lucreze acolo) : "Aaa, vreti sa va schimbati cardul?...pfff" , bulversat si pierdut in spatiu ma pune sa semnez actele pentru emiterea unui nou card, imi explica ca trebuie sa vin peste doua saptamani sa-l ridic, intre timp putand folosi cardul cel vechi desi expira.
   Peste doua saptamani revin, dau peste acelasi individ (nu ma mai tine minte, desi traficul clientilor este destul de mic, Tr.Severin fiind un orasel micut), ii explic ca am venit acum juma' de luna , cauta in calculator cateva minute, apoi merge in spate, intreaba de card dupa care revine spunandu-mi sa vin in 3 zile ca atunci sigur e gata. Revin peste 3 zile, ii explic din nou cine sunt si ce vreau (traiasca memoria de furnica) si pierdut in spatiu intreaba colegele care dau din umeri, si-mi spune ca o sa-l primesc cu siguranta intr-o saptamana. Vin din nou la banca, de data asta dupa 3 saptamani sa fiu sigura ca de data asta chiar voi intra in posesia cardului. Surpriza : de data asta a venit cardul, insa...insa exista o mica problema: PIN-ul nu il ridic de la banca ci imi va veni prin Posta. Ei bine, de aici incepe calvarul: trece o saptamana, trec doua ..PIN-ul se lasa asteptat. Deja ma plictisesc de atatea drumuri si vreau sa abandonez "proiectul cardul ING", zic sa mai fac totusi un drum poate totusi se rezolva de data asta.Ma duc din nou la banca insa individul nu mai era asa ca merg la o doamna. Ce credeti ca-mi zice tipa? "Cred ca s-a facut o greseala, PIN-ul s-a trimis la adresa din buletin si nu la adresa unde locuiti acum"  Imi vine sa-mi iau campii, si imi pierd si ultima umbra de rabdare, frate am precizat de 10 ori ca vreau sa primesc PIN-ul la adresa din Severin si u ce faci?
  Tipa isi cere scuze desi nu e vina ei, si imi spune ca de data asta o sa-mi trimita alt PIN la adresa unde locuiesc si in 3 zile o sa-l am in cutia postala,  dupa o saptamana intradevar l-am primit.
  Dupa aceasta experienta am depus o plangere la filiala din Bucuresti, mi se pare de neconceput sa fac 100 de drumuri pentru un amarat de card, pana la urma e si interesul lor sa ma aiba de client , daca nu ma vrei poate ma vrea alta banca.
  Primesc raspuns de la Bucuresti in care isi cer scuze si peste o saptamana ma suna curierul sa-mi aduca un pachet. Mirata stiind ca nu am comandat nimic merg totusi sa ma intalnesc cu tipul de la curierat. Primesc o sticla de vin ambalata intr-o cutie de lemn pe care scrie Wine Princess insotita de un cardulet in care isi cer scuze pentru inconvenientele create. Un gest foarte frumos care denota ca au un Customer Care bine pus la punct. M-am bucurat si le-am trimis un mail in care le-am multumit pentru gest. Intamplarea aceasta avut loc la inceputul anului acesta. De atunci pana in prezent am tot avut drumuri la banca si nu l-am mai vazut pe acel individ , cred ca l-au dat afara. Imi pare rau de el ca era tinerel si la inceput de drum insa asa incompetenta rar mi-a fost dat sa vad.
  Vara aceasta am mers din nou la ING BANK, de data aceasta in Constanta (zona Delfinariu) merg cu tatal meu pentru a se informa cu privire la deschiderea unui cont de economii. Dupa ce ne-a turuit o tanti (mai mult mamaie) toate comisioanele si conditiile deschiderii unui cont de acest gen, stam si calculam , ne dam seama ca dupa 1 an suma va scadea in loc sa creasca datorita celor 15 000 de comisioane. Deci ne-am lasat pagubasi si am renuntat la aceasta idee.
  Ca tot suntem la acest subiect, nu pot sa nu va zic o intamplare a unei colege: fata si-a strans si ea niste banuti si la indemnul tatalui s-a dus si i-a bagat la BRD. A bagat 2200 lei in septembrie si in luna mai s-a dus sa-i scoata , cand ce sa vezi? Mai avea in cont fix 1980 lei, sa-i cada fata si nu altceva. Nu vroia sa scoata mai mult decat a bagat, dar macar cei 2 200 lei sa ii ia inapoi.Nu pot sa va spun cat i-a injurat. Stiam ca cei de la BRD au cele mai mari comisioane insa ce fac ei e jaf la drumul mare.Se pare caci comisionul de administrare a contului e mai mare decat dobanda.Urat din partea lor, feriti-va de BRD cat puteti.
  Sa revenim la ING, v-am spus de sticla de vin si bucuria care mi-au facut-o insa ce credeti ca mi s-a intamplat zilele acestea?
  Am efectuat mai multe tranzactii , majoritatea fiind cumparari produse de pe diverse site-uri si mi-au ramas in cont vreo 60 si ceva de lei. Verific contul acum 3 zile vad ca am 55 lei ,nu dau importanta (ma gandesc ca s-a oprit vreun comision mai tarziu), ieri intru din nou cu HomeBank-ul si vad ca mai am 50 lei. Ma uit la tranzactii sa vad cum se justifica banii disparuti insa acolo nu apare nimic. Le scriu o reclamatie pe internet, ma suna un tip si ii explic in detaliu ce s-a intamplat, el ma ia cu vrajeala " sa vedem ce tranzactii s-au facut in noiembrie " ... no shit ...mie zilele astea mi s-a intamplat furaciunea. Incerc sa duc munca de lamurire cu el, el insista ca nu erau 60 de lei ci 50 in cont, intr-un final zice ca va investiga si va reveni cu un telefon.
  Astazi mai pe seara zic totusi sa-mi incarc creditul daca tot mai am 50 lei in cont, insa shock shock shock...intru in cont si ghici cati banuti mai am? 17 lei....sa-mi cada fata si altceva nu. Adica de ieri pana azi mi-au mai disparut 33 lei. Ma uit in istoric tranzactii, nu-mi apare nicio justificare pentru disparitia banilor. Ok, nu e o suma mare, insa sunt banutii mei si nu mi se pare corect sa-mi dispara asa..ca si cum n-ar fi fost. Pe pariu ca daca ii sun imi zic din nou ca 17 lei aveam in cont. Sunt curioasa daca maine voi mai avea macar 1 leu. Ce fac cei de la ING BANK mi se pare super nesimtire si super furaciune, stiam ca bancile din Romania sunt mai ceva decat camatarii, dar totusi...asa sa te fure pe fata mi se pare de toata jena.

RUSINE ING BANK, RUSINE!

vineri, 14 decembrie 2012

Ceaiuri favorite in aceasta perioada

 Stiti din postarile trecute ca sunt mare amatoare de ceaiuri, beau cateva cani in fiecare zi. Astazi va prezint cele mai recente achizitii:

1. Ceaiul verde cu lamaie si vanilie de la Fares
Am auzit atatea pareri bune despre acest ceai incat am spus ca trebuie neaparat sa-l incerc; si bine am facut. E foarte aromat si potrivit pentru aceasta perioada rece, gustul de ceai verde este pregnant, lamaia eu nu o percep aproape deloc insa aroma de vanilie desi suava si delicata, completeaza cu succes gustul ceaiului verde.

 Imi place mult acest ceai si de cand l-am cumparat am baut in fiecare zi cate o cana. Cred ca-l voi termina destul de curand. Mi-ar fi placut totusi sa aiba snurulet ca sa-l plimb prin cana:D

2.Set format din cana + Lipton Red Temptation + Lipton Forest Fruit

  Aceste doua ceaiuri le-am mai avut si mi-au placut mult ( ca toate ceaiurile Lipton, de altfel), m-am bucurat cand am vazut setul cu cana cadou, nu am stat pe ganduri si le-am adus acasa :).
  Pretul a fost 17 lei, un pret corect avand in vedere ca o cutie de ceai Lipton e in jur de 9-10 lei. Desi aceste ceaiuri sunt prezentate ca fiind de vara, eu nu tin cont de acest lucru ( vara la 40 de grade nu vad cum as putea bea ceai fierbinte) si le consum in perioadele mai reci.
  Sa le luam pe rand:
- Lipton Red Temptation  ( capsune si zmeura) - este un ameste de fructe uscate si plante pentru infuzie, este foarte aromat , fiind unul dintre preferatele mele.
-Lipton Forest Fruit ( ceai negru aromatizat cu fructe de padure) - am amintiri foarte frumoase legate de acest ceai (doar ce ma mutasem din CT in MH), fiind si primul ceai incercat de la Lipton.


Cana  este frumusica, inca nu am folosit-o insa intentionez :D, ma atrag astfel de cadouri,si acum mai am o cana de la Milka (din perioada copilariei)  pe care am folosit-o la maxim, si inca rezista..rezista...rezista.

   Voua ce ceaiuri va plac? Sau ce bauturi obisnuiti sa consumati in perioadele reci?

I'm back

  A trecut si 6 decembrie, o zi importanta pentru mine. Am primit cadouri dragute, urari frumoase si ganduri pline de emotie. Va arat si tortuletul pe care l-am primit de la my boyfriend.
  Vineri dimineata am pornit spre casa, am zis sa-mi ofer si eu un mic cadou.Am facut 8 ore din Severin pana in Navodari, un timp bun fata de alte dati. Nu am stat mult insa a fost de ajuns cat sa-mi incarc bateriile. Vremea a fost urata, vant, ploaie, ger insa nu m-am lasat influentata si am avut o stare buna. Luni dimineata am pornit spre Dr. Tr. Severin, usor speriata de zapezile pe care le vazusem la TV, insa din Cta pana aproape de Bucuresti drumul a fost uscat, in Bucuresti zapada multa si frig, din Pitesti pana in Severin la fel de multa zapada insa s-a circulat bine. Am avut parte si de o priveliste superba (intre Pitesti si Slatina): am vazut 3 caprioare ce fugeau prin zapada, erau aproape de sosea si le-am putut admira de aproape.
  Marti a inceput sa ninga rau de tot, orasul paralizat, -10 grade, oribil. Insa s-a topit usor usor astfel incat  astazi se poate circula destul de bine cu masina, ca pieton e mai greu fiind multa gheata pe trotuare. Acum ca am pus la punct si starea vremii...sa trecem la lucruri mai serioase: a fost nebunie zilele astea, nu am avut timp de blog insa incepand de astazi va astept cu postari interesante si promit sa postez in fiecare zi.

V-am pupat!
 

joi, 6 decembrie 2012

La multi ani pentru Nicoleta si Nicolae!

     Pentru ca deja este trecut de miezul noptii, vreau sa urez un calduros "LA MULTI ANI" pentru toti cei care poarta numele Sfantului Nicolae, iar pentru cei ce purtati alte nume (de sfinti sau nu) va doresc sa gasiti ghetutele pline cu bunatati, sa petreceti ziua intr-un mod cat mai placut si sa nu uitati de cei mai putin norocosi ( Sf. Nicolae este recunoscut pentru donatiile ce le facea celor saraci si necajiti).
   Datorita faptului ca si eu port numele Sfantului Nicolae doresc sa fac un mic cadou unei cititoare a blogului meu, asadar prima persoana care comenteaza la acest articol va primi un cadou surpriza de la mine.
   Nu uitati sa va bucurati de aceasta zi sfanta.

La multi ani!

Filmul zilei: Midnight in Paris

    Astazi va propun o comedie romantica scrisa si regizata de Woody Allen: "Midnight in Paris", un film foarte interesant pentru cei ce iubesc Parisul. Ador coloana sonora, ador peisajele si felul cum este ilustrat orasul, mi se pare ca au suprins exact esenta acestui oras superb. Povestea filmului mi se pare mai mult romantica decat comica,Owen Wilson este sarea si piperul filmului si joaca fenomenal.

  Nu am vizitat niciodata Parisul, insa imi doresc foarte tare si sunt sigura ca mi se va indeplini dorinta ( si da, se va intampla in viata asta :D). Una peste alta va recomand acest film, merita vizionat daca sunteti o persoana mai romantica sau daca sunteti indragostit/indragostita de orasul luminilor.

V-am pupat!

miercuri, 5 decembrie 2012

Targ de cadouri

   Astazi cand m-am trezit am avut placuta surpriza sa vad ca ninge ca in povesti, mi s-a umplut sufletul de bucurie si imediat mi-am pus  o dorinta (fiind prima data cand vad zapada in aceasta iarna). Am fost binedispusa toata ziua si mai spre seara am ajuns intamplator la un mic targ de cadouri. Nefiind "pregatita" financiar pentru targ mi-am luat doar 3 lucrusoare. O pereche de cercei in forma de flururasi cu o aplicatie de perla si insertii de cristale Swarovski Elements.

Au costat doar 20 de lei, un pret mic pentru cat de frumusei sunt. Am vazut multe modele foarte frumusele, majoritatea la 18 - 20 lei. Cristale stralucesc foarte frumos si deja am gasit o rochita pe care sa o asortez cu acesti cercelusi eleganti.



Al doilea lucru care m-a atras este un pieptene confectionat din lemn, care a costat doar 5 lei. Eu nu folosesc perie ci doar pieptene (cu dintii mai rari, ca mi se incurca parul). La standul cu obiecte lucrate din lemn am vazut o gramada de lucruri frumoase la preturi destul de mici.
Cel mai mult mi-au placut niste bundite traditionale din piele cu blanita, costau 250 lei (pentru adulti) si 100-150 lei (pentru copilasi). Deasemenea am vazut diverse preparate din carne, legume, dulciuri de casa, sucuri naturale, sapunuri handmade, ceaiuri si multe altele. Bani sa fie ca gasim ce sa cumparam.
Am ales si un set de paharele pentru shot, foarte dragute. Recunosc ca le-am luat mai mult pentru suportul din lemn care este aspectuos si ingenios, le pot cara la masa pe toate o data datorita manerului cu care este prevazut suportul.Au costat doar 25 lei. Desi stiu ca nu le voi folosi prea des (nu ma dau in vand dupa alcool) am zis totusi sa fie acolo ca obiect de design :D. Cum am ajuns acasa mi-am pus niste apa intr-un paharel si l-am dat pe gat :))), mi-am inchipuit ca e tequila.

Acestea au fost cele 3 lucruri pe care le-am achizitionat de la targ. In perioada urmatoare vor aparea mai multe evenimente si targuri de cadouri, mi-ar placea foarte tare o bundita lucrata de tarani.

V-am pupat!


Just love it: muzica italiana

       De cateva zile am descoperit un blog foarte tare, un fel de jurnal de calatorii (pentru interesati il gasiti AICI). Citind articolele despre Venetia mi-am adus aminte de niste melodii italiene pe care le am in laptop de prin vremea facultatii, si le-am ascultat obsesiv mai toata ziua. Pentru ca sunt superbe am spus ca trebuie neaparat sa le impartasesc cu voi.

Mango - E ti amo piu di me


  Noemi - Sono solo parole




Gigi D'Alessio si Anna Tatangelo - Le cose dette mai


Lara Fabian si Laura Pausini - La solitudine


       Si pentru sfarsit am pastrat ce e mai bun: artista mea favorita (din Italia), este mai putin cunoscuta pe la noi insa are o voce divina: Giorgia si cele mai bune doua melodii ale ei (din punctul meu de vedere).

Tra dire e fare


E poi


Auditie placuta!

marți, 4 decembrie 2012

Muzica braziliana

     Imi place foarte mult muzica din Brazilia, de la melodiile foarte vechi pana la ultimele actualitati. Zilele astea m-au obsedat doua melodii mai vechi, dar absolut superbe:
si


luni, 3 decembrie 2012

Random

  Weekendul asta nu am avut chef de nimic, sambata am dormit pana la 12 apoi am hoinarit prin oras si imprejurimi pana noaptea tarziu, m-am bucurat ca am vazut cateva raze de soare desi vremea a fost destul de rece (7-8 grade mai pe seara).
   Nu am sarbatorit Ziua Nationala, ultimele urme de patriotism s-au sters de mult (aruncati cu bolovani in mine, dar asta este adevarul). Duminica a plouat torential toata ziua (si inca mai ploua), astfel incat am lenevit uitandu-ma la cateva filme. Primul este "La source des femmes" , un film superb a carui actiune se petrece in Maroc; categoric merita vazut (mai ales de femei :D), regizat de Radu Mihaileanu.
     Apoi am vazut "The Twilight Saga" - "Breaking Dawn 1 si 2", partea intai mi-a placut insa partea a doua nu m-a dat pe spate, parca prea au lungit-o aiurea. Twilight, New Moon, si Eclipse mi-au placut mai mult decat Breaking Dawn, dar asa este cu toate filmele, primele parti misto apoi o lungesc de te plictisesti.
  N-am reusit sa-mi fac unghiile sau sa ma pensez (desi imi propusesem) am fost prea lenesa, si am savurat 'il dolce far niente', placerea si bucuria de a nu face nimic, de a te bucura de leneveala. De maine promit sa ma mobilizez, mai ales ca la sfarsitul saptamanii viitoare mi-am programat o mica vizita de 2-3 zile at home .Sper sa fie frumos si sa nu ninga, sa ma pot bucura de vizita. Mi-e cam dor de casuta si mi-ar prinde bine o ieseala printr-o metropola mai din zilele noastre, ca pe aici am inceput sa ma simt cam oldish. Nu vreau sa ridic in slavi Dobrogea insa Oltenia mai are mult ca sa ne ajunga, cel putin la categoria life-style si  mentalitate.
 E 1 si 15, ma bag la "To Rome with love", caci mos Ene mi-a uitat adresa in seara asta.

V-am pupat!

sâmbătă, 1 decembrie 2012

Set Shamballa din argint 925

   Oficial a inceput luna cadourilor, comerciantii se bat in oferte care mai de care mai tentante, cumperi 2 produse primesti 3, reduceri 50-70 %, transport gratuit, eventual si un iubit cadou :)
   O oferta tentanta gasim astazi pe www.arinna.ro, un set Shamballa din argint 925 cu cristale Swarovski, la 49 lei in loc de 119 lei, multe culori - pentru toate gusturile. Oferta este valabila pana pe 6 decembrie, iar stocul este limitat.

       Mie personal imi place setul pe bleu insa nici cel pe roz nu-mi displace. De ceva vreme vad ca e nebunie cu Shamball-urile, ba bratari, ba cercei, ba coliere, mai nou am vazut si inele. Ce-i drept sunt niste bijuterii frumoase, insa de cand au inceput sa fie purtate de vedete parca a innebunit lumea (sau lupul :D).
  
  Ce parere aveti de aceste bijuterii?